>  Hoe werkt het?  <

Het traject van gedragstherapie

  • U bent door uw dierenarts naar mij doorverwezen of u heeft mij zelf gevonden.
  • U neemt vrijblijvend contact op door te e‑mailen of te bellen. We bespreken uw vraag en ik stel een paar oriënterende vragen. Het is bij veel gedragsproblemen belangrijk dat u eerst naar de dierenarts bent geweest om een medische oorzaak uit te sluiten.
  • Ik stuur u een uitgebreide vragenlijst om in te vullen en, afhankelijk van het type probleem, vraag ik u om filmpjes of foto’s te maken of om een tijdje op bepaalde dingen te letten bij de kat(ten).
  • Wanneer u alle informatie naar me heeft gestuurd, ga ik het consult grondig voorbereiden. Daarna bel ik u op om het consult bij u thuis in te plannen.
  • Tijdens het consult stel ik vragen over het gedrag van uw kat(ten). Ik observeer uw kat en bekijk de ruimte waar hij/zij kan komen. Indien mogelijk stel ik meteen een diagnose en geef ik alvast wat tips waar u mee aan de slag kunt.
  • Na het consult schrijf ik een gedetailleerd therapieplan met een analyse van het gedrag, de diagnose en de therapieën. Hierin staat stap voor stap wat u kunt doen om het gedragsprobleem aan te pakken.
  • U gaat aan de slag met dit therapieplan. U heeft recht op drie maanden nazorg per e‑mail en/of telefoon voor het behandelde probleem, indien u daar prijs op stelt. In die periode kunt u me mailen of bellen als u vragen heeft tijdens de uitvoering van het plan.

Het traject van preventieadvies

  • U neemt vrijblijvend contact op door te e‑mailen of te bellen. We bespreken uw vraag en ik stel een paar oriënterende vragen. Indien gewenst plannen we meteen een afspraak bij u thuis.
  • Tijdens de afspraak bij u thuis observeer ik uw kat(ten) en bekijk ik de leefomgeving. Ik geef advies, ondersteund met schriftelijke informatie. We bespreken meteen eventuele vragen die u heeft.

Op de dienstverlening zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Wat klanten zeggen >